Hotel Prinsenhof upgrade restaurant en wijzigt naam

Het fine-dining restaurant van Hotel Prinsenhof, Restaurant Alacarte, heeft haar naam gewijzigd naar Restaurant Nassau. Daarnaast is er geïnvesteerd en heeft het restaurant, dat al 7,5 jaar bestaat, in het comfort en de beleving van haar gasten een kwaliteitsimpuls gekregen. Het interieur is voorzien van nieuw designmeubilair en heeft een frisse look gekregen. En met het aantrekken van souschef Dion te Velde van de Librije uit Zwolle wordt er in de keuken van chef-kok Christian de Vries op een nog hoger niveau gekookt.

Twee hoogwaardige restaurantconcepten

Hotel Prinsenhof beschikt naast 34 hotelkamers over twee hoogwaardige restaurantconcepten. Brasserie Grand Café, gelegen in de oude kloosterkerk, heeft een goede reputatie opgebouwd in de stad. Het fine-dining restaurant dat, enigszins verborgen, gelegen is in een zijvleugel van het monumentale gebouw heeft echter nooit volledig in de schijnwerpers gestaan. Het restaurant wordt alom gerespecteerd en hoog aangeprezen door de toonaangevende restaurantgidsen. Maar mede omdat het sinds de opening niet een echte naam heeft gekregen, is het altijd een onderbelicht onderdeel van het hotel gebleven.

Verbetering van het comfort en de beleving

Algemeen directeur Wessel Zijp en hoteldirecteur Johannes Jacobs hebben besloten om in het nieuwe jaar het restaurant in een nieuwe jas te steken. Er is daarom geïnvesteerd in de verbetering van het comfort en de beleving van haar gasten. Het restaurant heeft een eigen logo en huisstijl gekregen en het interieur is volledig vernieuwd. Zo is er onder andere nieuw meubilair geplaatst, is de verlichting sterk verbeterd en is er sfeervolle raambekleding opgehangen.

De zoektocht naar een nieuwe naam heeft veel tijd in beslag genomen. Uiteindelijk heeft de rijke historie een doorslaggevende rol gespeeld. Tussen 1594 en 1795  woonden de Prinsen van Nassau in het Prinsenhof, één van de best bewaarde monumentale panden van Groningen. De oude statieslaapkamer van deze Prinsen bevond zich in de zijvleugel van het gebouw. In deze zijvleugel is het restaurant vandaag gevestigd. Dit tezamen met de recente bezoeken van de koninklijke familie aan Hotel Prinsenhof maakt ons trots dat wij de vroegere bewoners eer aan doen met de nieuwe naam: Restaurant Nassau.